Szauna világ - Gyógyszálloda és wellness hotel Hévízen - NaturMed Hotel Carbona, Hévíz

Szauna világ -NaturMed Hotel Carbona, Hévíz Magyar Termék-Nagydíj
kapcsolat | megközelítés   
Choose language!
Online foglalás
Érkezés:  Távozás: 
Foglaljon online, vagy hívjon minket: +36 (83) 501 501
Szauna világ

Hírlevél feliratkozás

Mediacenter

   

Kövessen Minket

 

Ajándékutalvány

Lepje meg szeretteit, ismerőseit luxus ajándékkal. Szállodánk szolgáltatásait ajándékutalvány formájában is megrendelheti.

Időjárás

Jelenlegi viszonyok

2.9°C

Holnapi időjárás

-1°C - 1°C

Szauna világ

Szauna mesterek által vezette szauna programok: 500 Ft / fő/program.

Textil-szauna

Hogy minden igényt kiszolgálhassunk…

A NaturMed Hotel Carbona az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével végzett beruházás keretében alakított ki a szálloda fürdőrészlegében lévő szauna- komplexum mellett  egy gyönyörű szaunát, melyet a rendeltetésénél fogva textil- szaunának neveznek.

Ezzel a szaunával a szálloda valódi vendégigényt elégít ki. Annak a vendégkörnek kínál megoldást, akik a szaunában nem kívánnak levetkőzni, vagy zavarja őket más, meztelenül szaunázó vendégekkel való közös szaunázás.
 

Szauna

"A szaunában minden méreg elfüstölög és az epe megnyugszik" (finn szólás)

Az egészséges ember számára a szaunafürdő nem egészségi kockázatot jelent, hanem inkább egyfajta kellemes jóérzést. Relaxálásra való lehetőséget nyújt és felfrissülés érzését kelti mind a test, mind pedig a szellem számára. A szaunát éveken át az energia- és egészség jelentős forrásaként tartották számon. A szauna aranyszabálya a kényelem érzése: olyan gyakran járhatsz szaunába, ahányszor szeretnél, olyan hosszú ideig maradhatsz ameddig szeretnél, és válthatod a forró-hideget ameddig és ahányszor jólesik.

A 80-95 °C-os teremben, 5-30% páratartalom mellett több lépcsőben, fokozatosan emelve az időtartamot javasolt a szaunázás. A forró-száraz légfürdőzést mindig hideg vizes lehűtés, majd pihenés követi. Nagyon jó vegetatív stabilizáló és reguláló hatása van. Jól kombinálható méregtlenítő kúrákkal és különböző terápiás kezelésekkel, mint pl. a masszázzsal.

Aromakamra

Alacsonyabb hőfokon (60-65 °C) történik a szaunázás különböző aromaolajok használata mellett. Attól függően, hogy így milyen aromaolaj kerül belélegzésre, lehet a szaunázás relaxáló vagy éppen frissítő hatású.

Gőzfürdő

Ha valakinek túl magas hőfokot jelent a szauna, relaxálhat a gőzfürdő vizes ködfelhői között is kb 45-50 °C mellett. Az izzadás garantált, erről itt legfőképpen a magas páratartalom (kb. 90-95%) gondoskodik. A meleg levegő ezen kívül nemcsak ellazít, hanem megfelelő mennyiségű endorfint, azaz boldogság-hormot szabadít fel a szervezetben.

Sókamra

Évszázadok óta ismert, hogy a természetes sóbarlangok klímája és a sós tengeri levegő, gyógyító hatást gyakorol az emberi szervezetre, főként a légzőszervrendszerre. A sókamrában elhelyezett telített sóoldat, amely csak természetes anyagokat tartalmaz, képes sóbarlangok klímájának, ill. a sós tengeri levegőnek mesterséges előállítására. Az oldat és a vele átitatott sótéglák kipárolgása a helységben 70-80%-os relatív páratartalmat hoz létre. Az oldat megszünteti a szennyező anyagok (por, füst, növényi pollenek stb.) jelenlétét, így a pormentes, sót és ásványi anyagokat tartalmazó tiszta levegő belélegzése valódi felüdülést jelent az allergiás, asztmás és más légzőszervi betegségben szenvedők számára. A sókamra klímája fokozza a légzőszervek aktivitását, az öntisztulást, nyákoldó hatása van, így enyhülnek, megszünnek a gyulladásos (pl. arcüreg-, homloküreg-gyulladás) és hurutos betegségek.

Napi gyakorisággal 30-40 perces ellazulás javasolt, amely jó közérzetet biztosít. Hőmérséklete 20-22 °C

 

Infraszauna

Ha Ön a magas hőmérsékletű 80-100 °C szaunában való tartózkodást nehezen viseli, próbálja ki az infravörös szauna kabint! Az infravörös szauna nagyobb hatásfokú, mint a hagyományos szaunák, gyógyászati hatékonysága magas. Használata során a test belseje teljes mértékben kívülről kerül melegítésre, a bőrfelületen keresztül. Az infravörös szaunákban a hosszúhullámú infravörös fény behatol mélyen az izom és zsírrétegekbe, és ez által nagyobb hatást gyakorol a mélyebben levő testszövetek méregtelenítési folyamataira. Lehetővé teszi, hogy a legalacsonyabb hőmérsékleten izzadjon (35-55 °C) anélkül, hogy kellemetlenül vagy kiszáradva érezné magát.    

 

Tepidárium
   
A tepidárium jelentése eredetileg "lágy melegítő" . Találó a megnevezés, mivel a tepidáriumban a hőmérséklet csupán csekély mértékben haladja meg az ember testhőmérsékletét.

Erősítse immunrendszerét gyógyszerek nélkül és előzze meg a betegségeket kényelmesen és relaxálva! A tepidárium rendszeres látogatása ugyanis hatásos ellenszernek bizonyul a meghűlés, a reuma, az allergia, a magas vérnyomás, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen egyaránt.

Fontos, hogy a tepidáriumban addig tartózkodhatunk, ameddig csak jól esik.


© copyriht 2010
Jogi nyilatkozat
Adatvédelmi nyilatkozat

Általános Szerződési Feltételek

NATURMED HOTEL CARBONA****superior

Partner szállodánk:

Bisnode tanusitvany