Spa Renaissance - Gyógyszálloda és wellness hotel Hévízen - NaturMed Hotel Carbona, Hévíz

Spa Renaissance Magyar Termék-Nagydíj
kapcsolat | megközelítés   
Choose language!
Online foglalás
Érkezés:  Távozás: 
Foglaljon online, vagy hívjon minket: +36 (83) 501 501

Hírlevél feliratkozás

Mediacenter

   

Kövessen Minket

 

Ajándékutalvány

Lepje meg szeretteit, ismerőseit luxus ajándékkal. Szállodánk szolgáltatásait ajándékutalvány formájában is megrendelheti.

Időjárás

Jelenlegi viszonyok

3°C

Holnapi időjárás

-1°C - 3°C

Spa Renaissance

2017. ápr. 26.

Sajtóanyag, Naturmed Hotel Carbona

Egészségtudatos életforma és újjászületés a hévízi Hotel Carbonában 

A fürdőzés sokoldalúan jótékony hatását már nagyanyáink, dédanyánk is jól ismerték. Nem véletlenül merültek el egy-egy népszerű gyógyvizes fürdőhely társasági életében hetekig is. A testi-lelki felfrissülés öröksége ma is tovább él, lehetőségeink azonban a kezelésektől a helyszínekig egyaránt bővültek. Ma olyan gyógy- és wellness hotelben is lazíthatunk, ahol egyszerre élvezhetjük a spa valamennyi áldását. Kedvünkre vegyíthetjük a világ spa-kultúráinak legjavát a hagyományos gyógyvizes kúrákkal, az ősi gyógymódokat a 21. századot képviselő műszeres állapotfelmérések előnyeivel.

A Spa Renaissance élményét a hévízi NaturMed Hotel Carbonában tapasztalhatjuk meg, ahol az egészségtudatos életmód népszerűsítését küldetésnek tekintik.

Újra virágkorát éli a fürdővilág

A fürdőkultúra dicsfényét még azok a közelmúltbeli évtizedek sem koptatták, amikor a „termál” sokak fejében a nyugdíjasok reumájának kezelésével kapcsolódott össze. Rájöttünk, hogy a vizes élmények rólunk, jó közérzetünkről, lelki egyensúlyunkról, egészségünkről szólnak. Fürdőbe járni újra sikkes dolog lett – tartozzunk bármely korosztályba. Tényleg olyan ez, mint egy mini-reneszánsz. Nemcsak egy régvolt kultúra csodáinak újjászületését jelenti, hanem egyik legfontosabb értékünk, egészségünk ünneplését is.

Spa, tradíció és wellness Hévízen

A Best Medical díjas Hotel Carbona a nemzetközi spa-kezelések mellett hagyományos gyógymódokat, lélekmelengető wellness terápiákat, relaxációs módszereket és modern műszeres diagnosztikát kínál egészségünk megőrzéséhez.

A Spa Renaissance az egészségtudatosságról szól

Maga a spa szó is az „egészséget a víz által”, a latin „sanus per aquam” rövidítése. Más elképzelés szerint egy belga város, Spa neve a magyarázat, mely kutat jelent. A Carbona mindkettővel megajándékoz. A világ spa-kultúráinak és életmód-terápiának legjavát egy helyen elérni olyan, mintha az egészség kútjánál állnánk.

Van miből meríteni. Kipróbálhatjuk a méregtelenítő, fiatalító indiai Ayurvéda kezeléseket, a testmasszázsoktól a gőzfürdőig. Választhatjuk a tengerből jövő szépséget, gyógyítást képviselő francia Thalasso terápia speciális fürdőit, testkezeléseit, pakolásait. A tengervízből, algából, iszapból készült hatóanyagokat a világ legnagyobb természetes algautcájának értékes algájából állítják elő, a környezetre nagy figyelmet fordítva. Aztán képzeletben több ezer kilométert átszelve máris Japánban találhatjuk magunkat, ahol felfrissülhetünk az extrém hideg hatására építő krioszaunában, melyet egy japán tudós, dr. Yamauchi fejlesztett ki a 80-as években. A hidegterápián alapuló jégszauna fájdalomcsillapító anyagokat szabadít fel, fokozza a diéta hatékonyságát és rugalmasabbá teszi a bőrt. És ha már diéta: a speciális (lúgosító, paleo) étrendek mellett böjtölhetünk is, német léböjtkúrák előírásait követve, orvosi felügyelet mellett.

Hévíz egyben Európa egyik legkülönlegesebb termálvizének városa is. Az egészségmegőrző programnak ezért fontos eleme a főként mozgásszervi megbetegedések esetén javasolt, személyre szabott, tradicionális termálvizes balneológiai kúra is. Olyan méltatlanul porosnak vélt, bizonyítottan hatásos gyógymódok is új értelmet nyernek itt, mint a gyógyvizes ivókúra, az iszapfürdő és -pakolás. A köpölyözésről vagy az ősi tapasztalatokon nyugvó gyógymasszázsról nem is beszélve.

A rég ismert gyógymódokat remekül kiegészítik a testünk állapotáról átfogó képet nyújtó modernkori állapotfelmérő berendezések. Könnyen beláthatjuk, ha adottságainknak megfelelő kezeléssel kényeztetjük magunkat, nagyobb esélyt adunk az eredményességének.

Sokan szenvedünk például nyak- és hátfájástól. Vagy ha még nem is, hát előbb-utóbb fogunk, hiszen ennek valószínűsége ülő életmódunk mellett sajnos igen nagy. A Spineliner mechanoterápiás készülék a gyógyításhoz és a megelőzéshez egyaránt hozzájárul, a hát és gerinc gondjainak kivizsgálására, kezelésére alkalmas. Olyan, mint egy modern csontkovács: csigolyáról csigolyára megvizsgálja gerincünket, külön elemezve az egyes részeket. A felmérés után szakorvosi javaslatot kapunk a hozzánk illő kezelésre, legyen az egy klasszikus súlyfürdő, vagy egy tradicionális, kínai és japán gyógymódokon alapuló Yuemiho-masszázs. És a Spineliner csak egy a számos szupermodern műszeres állapotfelmérés közül.

Épp nincs félévnyi szabadságunk arra, hogy Bretagne-on át Indiától Japánig kalandozva felkutassuk a legjobb életmód-terápiákat? Mindazt a kényeztetést és gyógymódot, amiért más átutazza a fél világot, a Carbonában otthonunktól karnyújtásnyira megtaláljuk. Már pár napos hévízi pihenés során is belekóstolhatunk a spa-élménybe, és sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

A kezelések, gyógymódok közti választáshoz pedig szakértő segítséget kapunk a terapeutáktól, az autentikus kúrák mestereitől és az európai szinten elismert szakorvosoktól.

A gyógyászati részleget 1000 m2 vízfelület egészíti ki: élményfürdővel, a római korok hangulatát idéző termálfürdővel, uszodával, szaunavilággal. Ha azt szeretnénk, hogy az elnyert belső szépség kívül is teret kapjon, a francia eleganciát a natúr kozmetikai eljárásokkal ötvöző szépségszalon áll rendelkezésünkre.

További információ:

NATURMED HOTEL CARBONA****superior
H-8380 Hévíz, Attila u. 1.
Tel.: (00-36) 83/501-500
Fax: (00-36) 83/340-468
e-mail: hotel@carbona.hu

© copyriht 2010
Jogi nyilatkozat
Adatvédelmi nyilatkozat

Általános Szerződési Feltételek

NATURMED HOTEL CARBONA****superior

Partner szállodánk:

Bisnode tanusitvany